Kan ik kunststof kozijnen schilderen?

Kunststof kozijnen schilderen

Geregeld krijgen wij de vraag van klanten of het mogelijk is om kunststof kozijnen (over) te schilderen. Het is heel goed mogelijk om dit zo nu en dan te laten doen. Zo voegt u op een gemakkelijke wijze extra flair toe aan uw woning. Kwieq geeft u tekst en uitleg bij deze klus.

Kunststof kozijnen overschilderen

Kunststof kozijnen kunt u gewoon laten (over)schilderen. Dit heeft ermee te maken dat ze doorgaans gemaakt zijn van PVC. Wanneer u deze kozijnen (over)schildert, zorgt dit voor een extra sterke laag op uw kunststof kozijnen. Het is echter niet zo dat de kozijnen hierdoor ook sterker worden of beter zullen isoleren. Doorgaans is het kunststof hiervoor zelf wel sterk genoeg. Wilt u uw woning van een nieuw imago voorzien, dan is dit wel een goede aanleiding tot het overschilderen van uw kunststof kozijnen.

Stappenplan voor overschilderen

Maar hoe doet u dat? We leggen u in het kort uit hoe u dit zelf het beste zou kunnen aanpakken. In het geval van kunststof kozijnen zorgt u eerst dat de kozijnen schoon zijn. Maak ze schoon, schuur ze en ontvet de kozijnen. Vervolgens brengt u een speciale hechtprimer aan voor het kunststof. Denk hierbij aan Allgrund van Sudwest. Schuur het kozijn nu nog eens licht op met fijn schuurpapier en lak deze af in twee lagen met normale buitenverf.

Vakman gezocht?

Schakelt u liever een expert in? Maak dan gebruik van onze handige vergelijkingsservice. Door ons contactformulier in te vullen, doet u automatisch een gratis en vrijblijvende offerte-aanvraag voor gerenommeerde specialisten bij u in de regio. Bespaar door te vergelijken!

Waaraan herkent u een kunststof kozijn?

Kunststof kozijnen herkennen

Kunststof kozijnen zijn er in alle soorten, maten en kleuren. Er zijn in feite zoveel verschillende typen kunststof kozijnen dat u door de bomen het bos niet meer zou kunnen gaan zien. Om toch wat orde te scheppen, somt Kwieq de algemene kenmerken van kunststof kozijnen voor u op.

PVC-kozijnen

Kunststof kozijnen worden doorgaans gemaakt van de stof polyvinylchloride, oftewel PVC. Deze stof zorgt ervoor dat de kozijnen de beste isolatie bieden, terwijl ze geen gebruik hoeven te maken van isolerende vezels – iets waar houten en aluminium kozijnen gebruik van maken.

Lees verder

Waarom kiezen voor kunststof?

Kunststof kozijnen voordelen

U kunt kiezen voor kozijnen van hout, maar ook van kunststof. Kunststof kozijnen zijn de laatste tijd echter bij verre het populairst. Dit heeft met vele factoren te maken, die positief zijn voor kunststof kozijnen. Zo zijn ze onderhoudsarm en gaan ze relatief lang mee. Kwieq geeft u een handig overzicht van de belangrijkste voordelen van kunststof kozijnen.

Onderhoudsarm

Het grootste voordeel van kunststof kozijnen is dat ze niet zo vaak geschilderd hoeven te worden als houten kozijnen. Dit onderhoud – het schilderen – kost erg veel en moet jaarlijks gedaan worden. Bij kunststof kozijnen heeft u dit nadeel niet. Het is aan te raden om het eens in de 10 jaren te schilderen, om uw huis op deze manier goed te laten stralen. Zo blijft de glans aanwezig in uw woning!

Lees verder