Diverse materialen

Hulp nodig bij het maken van een keuze? Vul dan het contactformulier in, wij helpen u graag!

Bij de aanschaf van nieuwe kozijnen, is het belangrijk dat u voor uzelf nagaat welk type materiaal uw voorkeur heeft en welke soort het beste aansluit bij uw woonsituatie. Ieder materiaal heeft zo zijn voor- en zijn nadelen, maar dit is afhankelijk van uw wensen. De verschillende materialen hebben elk zijn eigen uitstraling en het is aan u om te kijken wat past bij de rest van uw woning.

Kunststof

Als u kunststof kozijnen aanschaft of laat plaatsen door een specialist, dan kiest u voor een oplossing die onderhoudsvriendelijk is. Dit is direct een van de grootste voordelen. Wanneer u de ramen lapt, is het voldoende om even een doekje over te halen. Een uitgebreide schoonmaak is niet nodig. Kunststof werkt ook goed isolerend tegen kou, warmte en geluiden van buitenaf. Doordat deze variant in veel kleuren verkrijgbaar is, is er voor iedere woning een passend kozijn te vinden. Het leuke is dat kunststof ook verkrijgbaar is met een houtnerf, zo profiteert u van de voordelen en heeft u de uitstraling van hout.

Hout

Hout wordt al erg lang gebruikt voor kozijnen. Het grote voordeel van hout is dat u het zelf kunt schilderen in de gewenste kleur. Hierdoor kunt u eenvoudig van kleur wisselen, maar natuurlijk kost het schilderen van al uw kozijn wel veel tijd. U moet het hout schuren, schoonmaken en ontvetten en daarna kunt u opnieuw schilderen. Hout heeft een lange levensduur en eventuele beschadigingen kunt u makkelijk herstellen met houtsnippers.

Aluminium

Veel bedrijven die kiezen voor aluminium kozijnen in hun kantoorpand. Dit materiaal zorgt voor een strakke uitstraling van het pand, bovendien is aluminium makkelijk te onderhouden. Zeker voor bedrijven is dit een groot voordeel. Maar als particulier kunt u ook voor een aluminium kozijn kiezen. Natuurlijk kunt u altijd contact opnemen met een specialist voor advies met betrekking tot uw keuze.

Uw bedrijf op Kwieq.nl?

Als bedrijf op zoek naar nieuwe klanten? Kwieq is gespecialiseerd in het werven van leads (leadgeneratie). Maak vrijblijvend kennis!