Kan ik kunststof kozijnen schilderen?

Kunststof kozijnen schilderen

Geregeld krijgen wij de vraag van klanten of het mogelijk is om kunststof kozijnen (over) te schilderen. Het is heel goed mogelijk om dit zo nu en dan te laten doen. Zo voegt u op een gemakkelijke wijze extra flair toe aan uw woning. Kwieq geeft u tekst en uitleg bij deze klus.

Kunststof kozijnen overschilderen

Kunststof kozijnen kunt u gewoon laten (over)schilderen. Dit heeft ermee te maken dat ze doorgaans gemaakt zijn van PVC. Wanneer u deze kozijnen (over)schildert, zorgt dit voor een extra sterke laag op uw kunststof kozijnen. Het is echter niet zo dat de kozijnen hierdoor ook sterker worden of beter zullen isoleren. Doorgaans is het kunststof hiervoor zelf wel sterk genoeg. Wilt u uw woning van een nieuw imago voorzien, dan is dit wel een goede aanleiding tot het overschilderen van uw kunststof kozijnen.

Stappenplan voor overschilderen

Maar hoe doet u dat? We leggen u in het kort uit hoe u dit zelf het beste zou kunnen aanpakken. In het geval van kunststof kozijnen zorgt u eerst dat de kozijnen schoon zijn. Maak ze schoon, schuur ze en ontvet de kozijnen. Vervolgens brengt u een speciale hechtprimer aan voor het kunststof. Denk hierbij aan Allgrund van Sudwest. Schuur het kozijn nu nog eens licht op met fijn schuurpapier en lak deze af in twee lagen met normale buitenverf.

Vakman gezocht?

Schakelt u liever een expert in? Maak dan gebruik van onze handige vergelijkingsservice. Door ons contactformulier in te vullen, doet u automatisch een gratis en vrijblijvende offerte-aanvraag voor gerenommeerde specialisten bij u in de regio. Bespaar door te vergelijken!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.