Waaraan herkent u een kunststof kozijn?

Kunststof kozijnen herkennen

Kunststof kozijnen zijn er in alle soorten, maten en kleuren. Er zijn in feite zoveel verschillende typen kunststof kozijnen dat u door de bomen het bos niet meer zou kunnen gaan zien. Om toch wat orde te scheppen, somt Kwieq de algemene kenmerken van kunststof kozijnen voor u op.

PVC-kozijnen

Kunststof kozijnen worden doorgaans gemaakt van de stof polyvinylchloride, oftewel PVC. Deze stof zorgt ervoor dat de kozijnen de beste isolatie bieden, terwijl ze geen gebruik hoeven te maken van isolerende vezels – iets waar houten en aluminium kozijnen gebruik van maken.

Onderhoudsarm en duurzaam

Naast het feit dat ze isolerend zijn, zijn de kozijnen onderhoudsarm en duurzaam van karakter. Het enige onderhoud wat de kozijnen nodig hebben, is eens per drie maanden een schoonmaakbeurtje met water en een doek. Ze zijn bestand tegen diverse weertypen, waardoor de kunststof kozijnen gemakkelijk tientallen jaren meegaan. Hierdoor is de aanschaf van een kunststof kozijn een aankoop is voor de lange termijn.

In verschillende kleuren

Het handige aan kunststof kozijnen is dat u de modellen kunt kopen in zowat alle verschillende kleurtypen. Deze kleurtypen herkent u aan verschillende RAL-codes, die worden gebruikt door de producent. In principe zijn er geen slechte RAL-codes, aangezien die sterk afhangend zijn van uw smaak. Wel raden we u aan om een kozijn te kopen met het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Dergelijke kozijnen bieden de hoogst mogelijke veiligheid tegenover inbrekers.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.